Ce rol au sildurile la montarea si inlocuirea unei clante noi

Inlocuirea sau montajul sistemelor de inchidere ale usilor sunt operatiuni care pot da batai de cap unor necunoscatori, mai ales cand vine vorba de schimbarea unei yale, clante, silduri sau broasca.

Trecute cu vederea, problemele aparute la sistemele de inchidere ale unei usi pot duce pana la blocarea usii. De aceea, este recomandat inca de la primele semne de defectiune sa cereti ajutorul unui profesionist lacatus mecanic, care poate interveni imediat.

Cand este nevoie de inlocuirea sau montarea unei clante noi pentru o usa de interior

• Cand usa se inchide sau se deschide foarte greu

• Daca sildurile s-au deteriorat ori s-au slabit suruburile de fixare

• In cazul in care s-au fixat anumite chedere de protectie si yala s-a deplasat iar inchiderea este din ce in ce mai greoaie

• Cand usa furniruita de interior a fost reconditionata

Securitatea unei locuinte este foarte importanta pentru oricine, iar usa de la intrare si sistemul de inchidere al acesteia trebuie sa fie de cea mai buna calitate.

De aceea, atunci cand este nevoie de inclocuirea sau montarea unei noi clante, cu broasca, silduri, butuc si alte componente necesare, toate accesoriile sa fie de calitate.

Butucul pentru usile cu chei este unul dintre accesoriile a carui calitate nu trebuie neglijata. Rolul acestuia este de a face ca rezistenta la efractie sa fie mai mare iar locuinta sa fie mult mai protejata.

Cu cat este de o calitate mai buna, cu atat el va rezista intemperiilor, nu va rugini si va fi fiabil timp indelungat.

Insa, cand vine vorba de sisteme de inchidere ale usilor performante si de calitate, o persoana obisnuita nu poate sa faca diferente de calitate in astfel de situatii si poate sa cada in capcana vanzatorului.

De aceea, mai ales in astfel de momente, e nevoie de ajutorul unei firme autorizate ce va pune la dispozitie lacatusi mecanici, specializati in montarea si inlocuirea butucului, yalei, sildurilor sau altor componente ale unei usi.

Datorita experientei si furnizorilor de incredere cu care firmele in domeniu colaboreaza, acestea va pot livra si monta cele mai durabile si performante componente pentru toate tipurile de usi.

Ce rol au sildurile la montarea si inlocuirea unei clante noi

Sildurile sunt acele placi de metal ce au rolul de a masca clanta unei usi si a proteja gaura cheii. Ele se monteaza si pe o parte si pe cealalata a unei usi de interior si trebuie neaparat fixate in suruburi. E de preferat, atunci cand trebuie sa inlocuiti o clanta si o broasca la o usa de interior, sa cumparati silduri noi si toate accesoriile aferente acesteia. In niciun caz nu este recomandat sa se pastreze si sa se incorporeze anumite componente vechi la noua clanta, care de cele mai multe ori nu se potrivesc intre ele.

In cazul in care este nevoie de inlocuirea unei clante noi, pentru o usa de interior, aceasta trebuie sa fie un model identic sau asemanator cu modelul clantei vechi. Motivele pentru care trebuie respectat acest aspect sunt mai multe.

In primul rand este posibil ca sildurile de la vechea clanta sa fi lasat urme pe usa care nu pot fi indepartate prin slefuirea, vopsirea ori baituirea usii de interior.

In al doilea rand este posibil ca unele modele sa nu se potriveasca deloc cu noul format al usii.

Gaurile de prindere ale sildurilor vechi sa nu se mai potriveasca exact cu cele ale noii yale. In acest caz fiind nevoie sa se dea alte gauri in usa.

In cazul inlocuirii butucului unei usi din termopan lucrurile sunt si mai complicate. Dupa cumpararea clantei, a broastei, sildurilor si manerelor e nevoie de ajutorul unui specialist pentru inlocuirea si montajul acestora.

Riscurile la care va expuneti facand astfel de opratiuni, fara sa aveti experienta in domeniu, sunt mari:

Broasca sa fie frezata si iesita in camera sticlei

Din neatentie sau graba puteti atinge marginea sticlei termopan spargand-o.

Puteti scapa suruburi sau alte accesorii in camera broastei, pe care le veti scoate greu sau deloc

Sa pozitionati gresit noua broasca, iar aceasta sa nu mai cada la acelasi nivel cu placa de corespondenta de pe toc

Alegeti cu grija firma sau persoana care urmeaza sa afaca astfel de reparatii la tamplaria si usile dumneavoastra. Nu va lasati influentati de preturile mici ale unui mester oarecare si nu acceptati servicii de proasta calitate si fara garantie. Firmele autorizate in domeniu acorda garantie pentru fiecare lucrare.

Instalator non-stop Bucuresti

Instalatori sanitari non-stop . Apeleaza cu incredere la echipa de instalatori www.instalator-sanitar.ro. Instalatii sanitare, gaze, termice si frigotehnice.

Afla mai mult

Solicita un lacatus

SC Ruady Service SRL

Strada Resita, numar 25, sector 4, Bucuresti

Tel/Fax. 031 424 6775

0722 974 760; 0766 974760

0771 302745 (Mobil RCS&RDS)

0766 974760 Cosmote

E-mail: contact@lacatusbucuresti.ro

Dupa completarea formularului un membru al echipei Lacatus Bucuresti te va contacta pentru a confirma interventia.

Alege un lacatus profesionist.

Go to top